Duket si dicka e pamundur për tu bërë por fal bashkëpunimit ndërmjet prodhuesit asiatik Changhong dhe startupit izraelit Consumer Physics , kjo gjë tashmë është realitet.

TechSot,al raporton se bëhet fjalë për smartfonin Changhong H2 , një telefon 8 korësh , më një ekran 6 inch dhe i ndërtuar në spectometër.

Spectometrat punojnë duke dërguar një puls dritash infra të kuqë që shkakton që materialet në objekt të vibrojnë.

Nga drita e kthyer , një kompozicion i sakte materiali arrihet nga objekt.

Ka disa përdorime për këtë tekonologji. Atletët mund ta përdorin mbi veten e tyre për të kontrolluar përqindjen e yndryrës së tyre , ndërsa të tjere mund ta përdorin për të skanuar përberjen ushqimore në ushqime dhe pije. Gjithashtu mund të përdoret mbi cdo produkt që e blini në mënyrë që të siguroheni se po blini materiale origjinale.

.

albania.eu.com Reviewed by albania.eu.com on . Telefoni i cili mund të identifikojë çdo material Telefoni i cili mund të identifikojë çdo material Rating: 5.0
Albania News Agency Online - Albania Portal me lajme shqip 2017!